Тотю Младенов ряза лента на център за обучение в Царево Центърът е проект на страната ни, представлявана от Министерството на труда и социалната политика и Федерална република Германия, представлявана от Федерално министерство за икономическо сътрудничество и развитие (BMZ). Реализирането на проекта от германска страна е възложено на Германско дружество за техническо сътрудничество (GTZ) и Кредитна институция за възстановяване (KfW) и се изразява в предоставяне на консултантска помощ при разработване на учебни материали и обучение на преподаватели, обзавеждане на учебните зали, ресторантската и хотелската част. Община Царево e изградила и предоставила на МТСП сградите на центъра. БГЦПО-Царево е част от изградената мрежа от Българо-германски центрове за професионално обучение в Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Смолян. Неговото създаване е продължение на дългогодишното успешно партньорство между България и Германия в областта на професионалното обучение.

В центъра ще се обучават заети и безработни лица за придобиване на професионална квалификация по професии в сферата на туризма - готвачи, хотелиери, ресторантьори, аниматори, екскурзоводи, камериери, сервитьор-бармани, както и по съпътстващи професии като козметици, фризьори и др. БГЦПО – Царево разполага с модерна база за провеждане на теоретично и практическо обучение според европейските стандарти за качество. Центърът ще извършва и дейности по професионално ориентиране, обучение по ключови компетентности, както и консултиране на начинаещи предприемачи и на малки и средни предприятия.

На откриването присъстваха още Кристине Стойкова към посолството на Федерална република Германия, ръководителят на  GTZ  Бюро София Хенинг Твестен, областният управител на Бургаска област Константин Гребенаров, зам.-областният управител Златина Дукова.