DSC_8778

DSC_8778

Туристка от Москва е едномилионният пътник във Варна

Туристката пристигна с полет на авиокомпания "S7 Airlines" от руската столица Москва.

Рускинята идва на почивка у нас заедно със съпруга си Николай и сина им Александър. Туристите са за първи път в България и следващите няколко седмици ще бъдат на почивка в курорта "Св. св. Константин и Елена". Нашата страна им е препоръчана от колеги на Лариса. Гостите останаха очаровани от посрещането на летището и началото на ваканцията в България.

Пъстър букет цветя и подаръци очакваше гостенката още при слизането й от самолета. Поднесоха й ги директорът на "Летище Варна" - Димитър Костадинов и зам.-директорът - Пламен Христов.DSC_8825

Друга специална изненада – част от церемонията по посрещането, бе демонстрация на ръчно тъкано пано на стан с морски мотиви. Паното-подарък, довършено на летището от  варненския майстор на художествени тъкани Галина Петрова, е с морски мотиви, за да напомня на семейството за лятната им почивка на Северното Черноморие. За изработката му  е използвана  ръчно боядисана вълна. 

В чест на гостите, летище Варна почерпи с направена за случая торта и класно вино от региона. 

Над 290 000 руски туристи са обслужени на "Летище Варна" от началото на годината до сега. За втора поредна година туристите от Русия са най-много. Следват пътуващите от Германия и България.

Авиокомпания "S7Airlines", с която днес кацна едномилионният пътник, изпълнява редовни полети от летище Варна до Москва през цялата година. През летния сезон превозвачът осъществява и чартърни полети до руската столица и Новосибирск.