Туризмът губи, защото хотелите не са адаптирани за хора с увреждания да почиват тук през пролетта или есента не могат да го направят. Това заяви Минчо Коралски председател на Агенцията за хората с увреждания при откриването на социален форум в хотел "Аква" в Бургас. Той се орагнизира от Центъра за психологически изследвания и целта му бе да се презентира Етичен кодекс на хората с увреждания. Идеята за написването е на Иван Карагьозов - директор на Центъра за психологически изследвания.

1 400 000 души у нас имат някакъв дефицит и това ги поставя в графата на хората с увреждания. Все още обаче средата е недостъпна за тях и те трудно успяват да се адаптират. "Трябва да се изгражда среда, която да премахва прегради, защото хората с увреждания са потребители и са работна сила", обясни Коралски.

Отношенията между организациите на и за хората с увреждания, отношенията между организациите с държавната и местната власт, с медиите, с бизнеса са залегнали в Етичния кодекс. В документа са поместени и основни текстове от Конвенцията за правата на хората с увреждания.