DSC_2085

DSC_2085

Търсят 35 младежи от Бургас и региона за парамедици

и да не са работили пред последните 4 месеца. Ако отговарят на всички условия, те ще бъдат обучени за парамедик трета степен. Обучението е в рамките на проект "Интеграция и заетост на младите хора", който се изпълнява от Центъра на спешна медицинска помощ в Бургас. Стойността на проекта е 241 000 лева.

По време на седеммесечното обучение младежите ще получават стипендия в размер на 10 лева на ден, ако живеят в Бургас и 15 лева на ден, ако живеят в друга община на областта. След приключване на обучението те ще бъдат назначени на работа в Центъра за спешна медицинска помощ. Гарантирана им е шестмесечна субсидирана заетост. Каква заплата ще получават парамедиците обаче е още рано да се каже. Причината е, че в класификатора за трудовите възнаграждения тази професия все още не фигурира. При разработването на проекта екипът е използвал основното трудово възнаграждение на среден медицински персонал от 540 лева и е получил правото от управляващия орган да я завиши с 10%.

Колко от парамедиците ще останат на работа в Спешния център след изтичане на шестмесечния им договор - ще стане ясно, когато се определи щатното разписание. Засега тази професия все още я няма черно на бяло.