photo_4

photo_4

Класици на XX век между бялото и черното

на големите български художници Бенчо Обрешков, Димитър Казаков-Нерон, академик Дечко Узунов, Георги Баев, Иван Нинов, Марио Жеков, Михаил Мерджанов и др.

Изложбата "Между бялото и черното" ще бъде открита на 15 август, петък от 18.30 ч. във фоайето на сградата на Общински съвет - Созопол. Картините на големите майстори са предоставени от галерия "Драка" - София, а изложбата официално ще бъде открита от управителят на галерията Александрина Исайлова и председателят на общинския съвет Красимира Германова. Изложбата ще бъде отворена за жители и гости на Созопол до 25 август и ще предостави възможност на ценителите на изящното изкуство да закупят картини. Те ще могат да избират между акварела "Алафранга" на Дечко Узунов, "Корабът с алените платна" на Марио Жеков, акварела на бургаския майстор на четката Георги Баев със същото заглавие, цикъла акварели на Бенчо Обрешков "Созополски рибари" и графиките на Димо Николо и Михаил Мерджанов,посветени на Велико Търново и Копривчица.

"Между бялото и черното" е четвъртата поред изложба, която софийската галерия "Драка" представя на публиката в курортния град. Първата изложба бе посветена на Захарий Зограф, следващата година бе представена изложба посветена на най-добрите български маринисти. Миналата година пак август месец Археологическият музей бе домакин на изложбата на Любомир Христов. Цикълът августовски изложби цели да направи съпричастни хората край морето с най- добрите образци на българското художествено изкуство и да покаже любопитни и малко познати, но с изключителна стойност творби", заяви управителят на галерия "Драка" Александрина Исайлова.