Калина Великова заедно с ресурсния учител Марияна Георгиева под чието ръковоство участва в конкурса. Снимка Марияна Георгиева

Калина Великова заедно с ресурсния учител Марияна Георгиева под чието ръковоство участва в конкурса. Снимка Марияна Георгиева

Калина Великова - десетокласничка в бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" е класирана на второ място в националния конкурс "Аз и моите приятели - животните", организиран от Националния дворец на децата в София. Под ръководството на Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в училището, Калина е изпратила своя снимка за раздел "Любителска фотография" във възрастова група VIII - XII клас, Тя спечели журито със своята фотография, посветена на животните.

Конкурсът е част от националния календар за изяви по интереси  на децата и учениците на Министерството на образованието и науката и представлява продължение на традиционните инициативи, които Националния дворец на децата организира на 1 юни - Международния ден на детето, посветени на хуманното отношение на децата към животните. Целта на инициативата е децата и учениците да разбират поведението и света на животните, да ги защитават и отстояват правата им. Фотографията на Калина Великова е част от изложба с наградените творби в Гербовата зала на Националния дворец на децата, град София в периода от 1-ви до 12-ти юли.

Учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Бургас участват редовно в различни конкурси и състезания, като по този начин развиват творческите си умения и показват своето виждане и идеи за заобикалящата ни действителност.