Ученици играят баскет, ще оборудват фитнес зала

Събитието събра над 700 души и залата едва побра всички зрители. Мероприятието,  организирано изцяло от ученици, имаше за цел събиране на средства за закупуване на спортни уреди за фитнес зала в сградата, която двете гимназии делят.

 

В изключително оспорвания двубой символичните домакини от ГРЕ "Георги Сава Раковски" победиха с 68 на 57 съперниците си от ПМГ "Акад. Никола Обрешков". Съдийството на мача беше поверено в ръцете на лицензираните от Българската федерация по баскетбол съдии Апостол Костадинов и Васил Шавов. Усещането за мач от професионалната лига беше допълнено от екзалтирана публика, въоръжена с плакати и танци на мажоретки в почивките.

Докато страната се тресе от ученически стачки, бургаските математици за по-малко от две седмици организираха спортното мероприятие в помощ на двете училища. Идеята се родила по време на ученически съвет, а с организацията се заели единадесетокласниците Станислава Димитрова, Виктор Марков и Мартина Стоянова. Тримата математици получили пълна подкрепа от ръководствата на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" и ГРЕ "Г.С.Раковски"  и заедно със свои съученици успели да продадат билетите за по-малко от три дни. Събраната сума е около 1500 лева.

След абсолютния успех на баскетболната среща, треньорите от двете училища Петьо Боев и Димитър Найденов споделиха, че планират да доразвият идеята на учениците си и да превърнат подобни спортни срещи в традиция.