Toh1

Toh1

Ученици от Поморие покаха умения в ресторантьорството

патронажа на Министъра на образованието младежта и науката, която се проведе в Пловдив.

В надпреварата взеха участие ученици от 63 професионални гимназии по направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг".

С високата си професионална подготовка, усърдие и талант, учениците от гимназията по туризъм "Алеко Константинов" - Поморие, представиха отлично своето училище, своя град и заслужиха уважението на всички присъстващи.

В категорията "Най-добър млад сервитьор - сомелиер"  Мариела Теохарова от 11 "а" клас с ръководител Велка Байчева завоюва осмо място. Малко не и достигна да се качи на почетната стълбичка. Това я амбицира още повече спечели предварителните кръгове за следващата година, което ще и даде правото да участва на този голям форум.Toh

Сръчната тинейджърка Ани Петрова от 12 "а" клас с ръководител Златка Ватева, която неведнъж е носела успехи за училището си, след оспорвана битка завоюва второ място. Тя впечатли професионалното жури със смелото и атрактивно боравене с шейкъра и бутилките.

С постигнатите резултати училището показа, че не е само една от многото гимназии в България, а марка за професионализъм в регионален и национален мащаб.