GRE2

GRE2

Учители от Френската се учиха на курс в Париж

курс по програма "Еразъм+". Той се проведе във френската столица Париж, а обучението е в рамките на проекта "Да обичаме училището днес, за да обичаме живота утре".

Всеки от участниците в курса е търсил неформални методи, свободни образователни ресурси и иновативни подходи, за да повиши мотивацията на възпитаници на гимназията и да подобри резултатите от чуждоезиковото обучение.GRE

"Информационните технологии присъстваха по-осезаемо от всякога в работата ни и всички почувствахме положителната промяна в отношението към обучението по френски език и много по-добрите резултати на нашите възпитаници", сподели Радостина Георгиева.GRE3

Преподавателите са представили пред другите участници в курса в Париж и няколко презентации за България, за Бургас, за ГРЕ "Георги Сава Раковски" и участието им в различни европейски програми и инициативи.

"Още от първия ден на обучението, благодарение на големия опит на организаторите, високото ниво и мотивацията на участниците, постигнахме прекрасен синхрон и високо темпо на работа", допълни Георгиева.

В курса са били включени ресурси, дейности и използване на няколко нетрадиционни техники на работа: комуникация, създаване и публикуване. Самостоятелните задачи - събиране и създаване на аудио, видео и текстови документи - са обогатили личното и колективно творчество. Участниците в курса са работили и върху реализация на колективен продукт, свързани с педагогическа ситуация, включваща ИКТ в училищен проект за европейско сътрудничество.GRE6

Преподавателите от Бургас са се запознали с работата на френските училища в райони на Париж, които са представителни за различните образователни структури. 

"С лекота усвоявахме и прилагахме преподаваните знания и умения. Всеки от нас изготви собствена електронна книга, която в скоро време ще бъде публикувана в европейската платформа Агора. Много скоро, когато дигиталните ни проектите бъдат финализирани, те ще бъдат предоставени на всички колеги от ГРЕ "Георги Сава Раковски", обясни директорът на бургаската гимназия.