Уникална за България операция вече се извършва в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна



Днес са извършени две операции: за увреждане на глезенна става и за наместване на раменна става след множество изкълчвания. Оперираният при втората болнична интервенция е 43-годишен любител футболист от Варна.

Оперативният екип включва д-р Борис Поберай, който е водещ специалист в областта на раменната хирургия, д-р Калин Михов и д-р Максим Загоров.

Уникалността на операцията се изразява в патентования от словашкия д-р Борис Поберай инсрументариум, който позволява минимална оперативната намеса и увреждане на тъканите. Гарантира се по-висока ефективност на операцията, както и значително се намаля посттравматичния период, като ден след това пациента има възможност свободно да движи ръката си, тъй като краиника не се обездвижва.

Под 1 % са случаите, в които се наблюдава повторяемост на луксацията. Провеждането на такава медицинска процедура определя предоставянето на по-качествена и иновативна медицина за пациентите от болничното заведение. 

На пресконференцията в УМБАЛ "Св. Марина" ЕАД - Варна стана ясно, че от следващата седмица болницата е в готовност да извършва този вид операции. Д-р Калин Михов и д-р Максим Загоров са обучени да работят с уникалния инструментариум за провеждането на болничната интервенция.

Гостуването на д-р Борис Поберай е част от Стратегията за развитие на ортопедията УМБАЛ "Св. Марина" - Варна и е продължение на започнатите и поддържани контакти с водещи ортопедични специалисти от Европа и САЩ.

 

 

Днес+