"Юрая Хийп" си разделиха Черноморието

За втора поредна година Хенсли и музикантите от "Сънрайз" посрещат изгрева на 1-ви юли на Централния плаж в морския град. За трети път общината организира посрещането на утрото на морския бряг, близо до бившата дискотека "Нептун". Сцена, бира, рок и полицейска охрана бяха осигурени за музиканти и купонджиите.

 

Музикалният маратон започна малко след падането на нощта и продължи до разсъмване. "Г.Р.А.С." и "Four" подгряха празнуващите, събрали се край огньовете, запалени върху пясъка. Под нощното небе на Бургас за първи път бе завъртян и клипа към "Джулай морнинг", режисиран от Димитър Еленов, с Мария Каварджикова в главната роля. В него се снимат и "Сънрайз", и Кен Хенсли. Групата записа с музикантите от "Юрая Хийп" песента с нов аранжимент. От няколко години ту Кен Хенсли, ту Джон Лоутън идват поне веднъж лятото в Бургас. Миналата година Хенсли дори свири на откриването на първия международен мото събор в Приморско, организиран от клуб "Лъвски сърца".

Юлското слънце се показа малко късно в Бургас. Заради облаците, то се появи чак след изгрева. Това обаче не помрачи хилядите, които не спаха, за да го дочакат. На плажа дойде и поетът и драматург Недялко Йорданов със съпругата си Ивана Джеджева. Двамата посрещнаха утрото в компанията на актьора Валери Еличов.

След няколкочасовия купон останаха само боклуците и празните бутилки, които се търкаляха по пясъка и някой позадрямал хипар.