100_0998-1

100_0998-1

Ути приготвя 1000 порции миди с ориз на фест в Царево

пристанището ще се превърне в арена на кулинарни, музикални и светски забавления. От тази година събитието се провежда с подкрепата на Община Царево и на кмета Георги Лапчев.

Второто издание на Рибния фест се организира от фондация "Чисто Черно море" с председател - Ути Бъчваров. След като това лято той приготви 100 кг странджански кебап на арт фестивала "Огън и Море", този път любимият български кулинар ще зарадва присъстващите с над 1000 порции миди с ориз по оригинална местна рецепта.

За децата ще е осигурена весела уличка с лакомства и игри, докато родителите ще могат да опитат новия коктейл на Южното Черноморие, който вече е с патентована рецепта - "Мичурин мУхито".

Дичо ще влезе в ролята на майстор-готвач и ще представи Синеморец в състезанието по приготвяне на най-добра рибена чорба. Освен с рибената си чорба, Дичо ще забавлява присъстващите с концерт от специално подбрани плажни песни. Те ще бъдат включени в песнопойки, които ще се раздават на публиката.

За доброто настроение на гостите ще допринесат изпълненията на местни самодейци и танцови групи. В програмата е включено състезание за най-вкусна рибена чорба между отборите на Царево, Ахтопол, Лозенец, Синеморец, Варвара и Резово, както и регата, организирана със съдействието на местния ветроходен клуб "Сереко".

Десита Деспова

Снимка архив