В Бургас изследват 3 часа безплатно за СПИН е "Всеки ден е АНТИСПИН ден. Бъди в час!". Анонимните изследвания в лабораториите ще стават на три ключови места в централна градска част – пред сградата на общината, до Бургаски свободен университет и Бургаски районен съд.

Доброволци от Превантивно-информационен център "Джей Джей Куул Ей" и БМЧК ще разпространяват по улиците информационни материали, картички и презервативи с цел промотиране на разумния начин на живот и забавление.

От 18 часа в зала № 1 на Младежки културен център ще се проведе младежко парти "Светофар". В програмата му са включени скечове на "Формация за модерен младежки театър", народни и модерни танци в изпълнение на формации "Трите пъти" и "Веспа", изпълнения на вокална школа "Милка Стоева" и светлинно шоу "F4". Входът е свободен.

Организатор на всички събития е отдел "Здравеопазване и превенции" към общината в партньорство с Местен координационен офис на програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на Министерство на здравеопазването, РЗИ, БМЧК, сдружение "Равновесие", Превантивно–информационен център за наркотични вещества, младежки клуб "Джей Джей Куул Ей" и МКЦ.