Пенсионери се препичат на слънце без да спазват разстояние един от друг. Снимки Лина Главинова

Пенсионери се препичат на слънце без да спазват разстояние един от друг. Снимки Лина Главинова

В Бургас извънредното положение, което бе въведено на 13-ти март с решение на Народното събрание във връзка с разпространение на корона вируса, явно не важи за всички. Въпреки препоръките на Националния кризисен щаб и на Общинския кризисен щаб всички да си останат вкъщи, да излизат, само когато това се налага и да спазват дистанция, пенсионерите са навън, видя фоторепортер на "Черноморие". На пейките на централната бургаска улица "Александровска" няма празно място. Очедивно привлечени от слънчевото време навън, мъжката част от жителите на града в пенсионна възраст са седнали на сладка раздумка без да спазват разстояние един от друг.

Ред и дисциплина има пред офисите на банки, пред аптеки, пред обменните бюра, пред сградата на дирекция "Местни данъци и такси" на Общината, пред офисите на мобилните оператори. На тези места хората чакат ред на разстояние един от друг. Има и дезинфектанти, особено на местата, където се работи с пари.

Не е така обаче пред сградата на Теририториалната дирекция на НАП в Бургас.

Опашки пред НАП, бургазлии чакат да подадат декларации

От приходното ведомство информираха преди няколко дни, че не препоръчват струпване в салона за обслужване на клиенти и че всеки може да се възползва от е-услугите, условието е да има персонален ПИК.

Извънредното положение продължава до 13-ти април. До 29-ти март затровени ще останат университети, училища, детски градини. Обучението става чрез онлайн платформи.

В СУ "Св. св. Кирил и Методий" със специална секция за обучение в електронна среда

Бургаското СУ "Иван Вазов" ще използва e-mail пощи за онлайн обучение

Обучението в бургаския университет университет "Проф. д-р Асен Златаров" става онлайн

В бургаското Морско ще използват всички начини за онлайн обучение

Според заповедта на здравния министър Кирил Ананиев работят - държавни и общински институции, банки, бензиностанции, аптеки, магазини за хранителни стоки, заведения за хранена, само ако могат да правят доставка на храна до домовете и други.

Затворени до 29-ти март ще останат всички културни институти в страната, учебни заведения, спортни зали, фитнеси, ресторанти, кафенета.

Галерия