Учениците разказваха и показваха, какво учат в ПГЕЕ Константин Фотинов. Снимки Авторът

Учениците разказваха и показваха, какво учат в ПГЕЕ Константин Фотинов. Снимки Авторът

Бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" се учат как да програмират и конструират роботи. Това видяха и посетителите на Базар на професиите, който се проведе в Младежкия културен център. В рамките на изложението от ПГЕЕ презентираха възможностите за обучение и приема на ученици, завършили VII клас, за учебната 2023/2024 година в шест специалности.

Ученици от различните специалности заедно със свои преподаватели и с директора на гимназията инж. Павлина Михайлова-Градишка посрещаха и насочваха родителите и техните деца към конкретната професия, според заявения от тях интерес. Посетителите на щанда имаха възможност да видят, какво са разработили и изпълнили учениците от десетите класове. Роботите, които изпълняват различни задачи, бяха акцент в представянето на ПГЕЕ.

В гимназията за следващата учебна година ще се приемат осмокласници в следните специалности: "Компютърна техника и технологии", "Приложно програмиране", "Програмно осигуряване", "Програмист на роботи", "Електрически инсталации" и "Медицинска техника". Във всички специалности се набляга и на разширеното изучаване на английски език.

Галерия