В Несебър кръщават бебетата Иисус и Касандра

156 са бебета са се родили от началото на годината досега в морската община. От тях 107 са в градовете, а 49 в селата. Момчетата са 76, момичетата - 80.

 

В общинския център новородените са 77, като от тях 39 са момчета. В Несебър най-много бебета са проплакали през юни - 21, а най-малко през март - 5. В Обзор новородените са 16 - по 8 момичета и момчета, а в Свети Влас момичетата са 4, момчетата - 10. Две двойки близнаци са се родили съответно - в Несебър на 1 юни-Гамзе и Гизем Шабан Али,и в Свети Валас-на 24 март Теодор и Николай Пешеви.

Най-много новородени в селските селища има в Оризаре - 17, 10 от които момичета. В Кошарица и в Равда са проплакали по 11, в Гюльовца - 7, а в Тънково - 3.

Изключително пъстра е палитрата от имена, като наред с традиционните български, се срещат и доста екзотични, особено при именуването на момичета като например - Анджелика, Ашли, Бони, Далия, Дея, Ивон, Касандра, Мирая, Патрисия, Паола, Сиена, Сияна,Тея, Хава. По необичайни сред имената на момчетата са: Иисус, Ерик, Жан, Бисер, Ян, Кателин, Маноел и повтарящото се напоследък - Алекс.

Съгласно чл.4 от Правилника за реда и условията за отпускане на финансова помощ за всяко новородено на територията на община Несебър родителите му получават еднократно сума от 2000 лева.

Мара Момчилова