В Несебър нов скандал между кмета и ДЕЛА

Съветниците от ДЕЛА поискаха оставката на Николай Димитров, тъй като не са съгласни с водената от него поликита.

 

"Ние, долуподписаните общински съветници от община Несебър (Атанас Терзиев, Николина Тодорова, Константин Гюпчанов), декларираме категоричното си несъгласие с водената политика от страна на кмета Николай Димитров в полза на интереси, различни от тези на мнозинството граждани на община Несебър. През последната година управлението на г-н Димитров се характеризира единствено с множеството злоупотреби при разпореждането с общинско имущество, самоволното раздаване на отстъпено право на строеж, плащане за фиктивни ремонти и провеждането на обществени поръчки с предизвестен победител, за които бяха изпратени множество сигнали до компетентните органи. По различни оценки с тези си действия кметът е увредил интересите на общината с милиони левове", се казва в декларацията, изпратена до медиите.

От партията искат незабавна оставка на кмета. "Изразяваме категоричното си несъгласие с управлението му, което явно показа, че обслужва единствено интересите на сенчести кръгове. Предвид пълната липса на обществена отговорност и морал от страна на г-н Димитров при предишни искания за неговата оставка, считаме, че единствено подкрепата на настоящата декларация ясно ще докаже несъстоятелността на управлението и липсата на политическо доверие от общинския съвет към г-н Димитров, като наред с това покаже на обществеността в Несебър кои общински съветници снемат доверието си от кмета и се разграничават от неговото престъпно управление", се казва още в декларацията.

От пресцентъра на общината отговориха, че твърдените неистински и позорни "факти" и "обстоятелства" в декларацията на ДЕЛА изключително сериозно накърняват честта и достойнството на Николай Димитров и като личност, и като кмет на община Несебър, и целят единствено по един незаконен начин да уронят престижа му пред гражданите на общината, пред българската общественост и в частност пред общинските съветници.

В връзка с тези твърдения кметът Димитров е подал сигнал в съза срещу Атанас Терзиев за обида и клевета. Повод за образуването на наказателно дело от частен характер срещу Терзиев са системните, абсолютно неверни и фалшиви обвинения, които той отправя срещу общинската управа и персонално срещу Димитров, уточниха от пресцентъра на община Несебър. Според пресцентъра единствената цел на Атанас Терзиев и неговата бизнес партия ДЕЛА била да скандализиране на общественото мнение и предизвикване на медиен шум около себе си и своята политическа сила.

"Последната недопустима проява на Атанас Терзиев е входирана декларация в Общинския съвет с вх. № 113/15.02.2010 г. В тази декларация въпросният общински съветник е разпространил неистински позорни обстоятелства за личността на Николай Димитров, в качеството му на кмет на община Несебър, и си е позволил директно да му припише престъпления, които той не е извършил", се казва в официалния отговор на общината по повод твърденията на ДЕЛА в декларацията им.