В Приморско чакат платени дърва за огрев получили дървата си",  коментира лидерът на СДС в Oбщина Приморско - Миглена Барцулева.

 

От партията са решили да намерят отговор на  въпроса - какво пречи на дървесината да стигне до хората, дали проблемът е в организационната работа на Горско стопанство – Приморско или разковничето е някъде другаде.

Предприятието, което отговаря за разпределението на дървесината на територията на Приморско е Общинско горско стопанство.

Неговата цел е първо да  задоволи нуждите на  жителите на Общината, а чак след това може  да продаде остатъка, като цените варират. Това означава, че гражданите не могат да си купят дърва от Общинско горско стопанство на Бургас или друг град, трябва да го сторят от Приморско.

Миглена Барцулева е разпратила писма до институциите, които трябва да се ангажират с този проблем, сред тях са Общински съвет – Приморско, Областна дирекция на горите и кмета Лиляна Димова.

В писмото Барцулева настоява да се извърши проверка, която да сравни изсечените кубици дървен материал с предходни години, както и кога  гражданите получават дървесината и най-важното - кога се пристъпва към странична продажба на остатъка от дървен материал.

По сигнали на граждани наскоро са били забелязани камиони с дърва пътуващи от Приморско към Бургас във времето след 20:00 часа. Очевидец дори е видял как затворен микробус е превозвал дървени трупи, а това не е позволено.

Лидерът на СДС-Приморско – Миглена Барцулева вече е разговаряла лично с кмета на общината. Лиляна Димова е потвърдила, че е получавала сигнали за проблема и преди и се е ангажирала с провеждането на проверки, които да хвърлят яснота по случая.