В Приморско първолаците с учебници от общината

Празникът в трите училища в общината започна точно в 9 часа с издигане на националния трибагреник под звуците на химна. 549 ученика ще седнат на чиновете през новата 2010-2011 година. От тях първокласниците са общо 47, в Приморско са 26, в Ново Паничарево  6, а в Китен 10.

 

В СОУ "Никола Вапцаров" учебната година бе открита тържествено в присъствието на кмета Лиляна Димова, зам. кмета Атанас Стойчев, председателя на общински съвет Пламен Георгиев, главния специалист "Култура, образование, спорт и вероизповедание" Ваня Парушева, директора на училището Стоян Налбантов и зам. директора Радостина Прокопова

Първото слово и пожелание за новата учебна година бе от директора на местното училище, Стоян Налбантов.

СОУ "Никола Вапцаров" отвори врати за 409 ученика, ОУ "Христо Ботрев" в село Ново Паничарево посрещна своите 90 ученика, а в НУ "Любен Каравелов" в Китен 50 деца ще започнат новата учебната година. И трите училища са с приключили частични ремонти, боядисани стаи, коридори и санитарни възли, ремонт на покриви, хидроизолация и други с които осигуряват добри условия за обучение.

Детските градини на територията на общината също вече са подготвени за зимния период. Тази година в ЦДГ "Русалка" - Приморско ще се обучават 128 деца, в ЦДГ "Пролет" в Китен броя на децата е 38, детската градина в Ново Паничарево очаква своите 18 деца, толкова ще бъдат и в детското отделение в село Веселие, а в Ясна поляна 16 дечица.