В Приморско се стягат за зимата

Проблемите са свързани предимно с лошото състояние на пътните настилки в селата и републиканската пътна мрежа, водеща до тях. Всички населени места в общината ще бъдат обслужвани със собствена снегопочистваща техника, ако се наложи общината ще съдейства за почистването и на републиканската мрежа. Миналата година при създалите се тежки зимни условия обстановката на територията на морската община бе нормална и пътищата бяха почистени от наличната техника.

От общинско предприятие "Чистота и озеленяване" са започнали профилактика и техническа изправност на всички коли, в момента тече почистване на отводнителната система в курорта. По всички населени места ще започне профилактика на уличното осветление, ще бъдат подрязани клони по дърветата, ВиК мрежите, както и ел.инсталациите също ще бъдат проверени, ще бъде направена профилактика на отоплителните инсталации на административните сгради, здравни и образователни заведения.

Детски градини първи ще получат дървата си огрев, още в началото на месец октомври те ще бъдат доставени. Има достатъчно количество дървесина и до края на месец октомври всяко домакинство ще бъде снабдено с дърва за огрев.

Община Приморско вече е осигурила пясък и филц за насипване на уличните платна при снежна покривка, те ще бъдат разпределени по всички населени места.

По план графика, издаден от кмета всички отдели трябва да приключат с подготовката за есенно-зимния период 2010/2011 г. до края на месец октомври, когато ще бъде втората среща на ръководствата за отчет.