В Приморско слагат палми вместо да пълнят дупки

Вместо това проблемите стоели неразрешени. "Хората се оплакват и от високата курортна такса. Тя е 1 лев на турист на ден, независимо дали е хотел или частна квартира. Такса се взема и за децата. Това е най-високата такса по цялото Южно Черноморие. Изключение е само Община Бургас, където таксата е 2 лева и петзвездните хотели в Поморие, където таксата пак е 1 лев – колкото в Приморско", каза общинският председател на СДС-Приморско Миглена Барцулева. Тя добави, че само в Приморско няма корекция на таксата, докато другите общини са я намалили.

 

Заради многобройните искания на местните хора таксата да се намали, защото в кризата са длъжни да оцеляват и не могат да предлагат на туристите високи цени, седесарите са изготвили предложение до Общинския съвет. Те настояват цените да бъдат променени. Това трябва да стане до 30 юни, иначе се изтърва срокът и промените стават невъзможни.

СДС предлага таксата да бъде намалена на 80 стотинки за хотелите и 50 за частните квартири, а за децата до 14 години да няма такава. В Созопол например таксата е 0.80 лева за хотели и мотели, 0.60 лева за частни квартири, в Несебър - 0.80 лева, а за деца до 14 г. безплатно, в Царево - 0.70 лева, до 18 години - 0.40 лева.