Плажът е предпочитан пред изборните секции в ранния следобед. Снимки Лина Главинова

Плажът е предпочитан пред изборните секции в ранния следобед. Снимки Лина Главинова

В разгара на изборния ден Централният плаж на Бургас се оказа... пълен. Обещаното слънце и температура на въздуха от 23 градуса изкушиха десетки жители на морския град да предпочитет да се препичат на слънце вместо да отидат до урните за гласуване.

Това е една от причините и за ниската до обяд избирателна активност в Бургас. Активността в община Бургас към обяд бе 13,79%. Тук живеят е най-много избиратели в областта - 186 611 души.

Една част от бургазлии, които релаксират край морския бряг ще отидат все пак до избирателните си секции в късния следобед или надвечер. Изборният ден приключва в 20.00 часа. А по традиция активността се увеличава след 17.00 часа.

На 26 май в България се а провеждат избори за народни представители за Европейския парламент. България има право да изпрати 17 свои представители в ЕП. В изборите днес участват 13 партии, 9 коалиции, 11 инициативни комитета. Имащите право на глас могат, освен за партия или коалиция, да гласуват и преференциално за кандидат от съответната листа.

Галерия