В Созопол готови за втората снежна вълна

Тогава, според метеорологичните прогнози се очаква втора снежна вълна в Източна България. Мобилизирани са фирмите и дежурните екипи в готовност да реагират при влошаване на ситуцията. Градът е разделен на зони според опасността от заледяване и снегонавявания. Почистващите екипи са в готовност с подходяща техника както за Новия град, така и за Стария град, където тесните улички не позволяват едрогабаритна техника да обработва снежната покривка. Осигурено е достатъчно количество пясък и луга.

 

По време на първата снежна вълна снегопочистващите екипи успяха в кратко време да овладеят кризисната ситуация и до във вторник ритъма в града бе възстановен.

До момента са разпръснати над 110 кубика пясък и около 10 тона луга. Обстановката в Созопол е спокойна, няма пътни инциденти през критичните дни. Училища, детски градини и социални заведения  работят в нормален ритъм. Социалният патронаж на територията на цялата община не прекъсна работата си, като разносвачите успяха да стигнат до патронираните жители в Созопол и селата Равадиново, Индже войвода, Зидарово,Присад и Габър.

Община Созопол благодари на жителите на града, които са почистили районите пред домовете си, офисите и търговските обекти.