Ваклин Стойновски: Общината да махне камерите на "Скат" общинският съветник Ваклин Стойновски. Той е входирал докладна записка, която ще бъде гледана на предстоящата общинска сесия на местния парламент. В нея той иска още администрацията, след като извърши проверка за незаконните камери, да сезира институциите и да започне процедура по тяхното премахване.

 

"Видео контролът, който телевизията на общинския съветник Валери Симеонов упражнява над бургазлии ще бъде прекратен", закани се Стойновски. Това е поредното питане на съветника във връзка с камерите. Преди година и половина той също бе поставил въпроса. Тогава архитектът на общината Веселина Илиева отговори, че "По разпоредена проверка на Дирекцията за национален строителен контрол и след извършена проверка, ние сме отговорили на РДНСК, че за тези камери и устройства няма входирани искания, няма издавани разрешения за монтаж и строеж. През март 2009 година телевизия "Скат" е заявила наличието на 260 камери по опис с подробно описани местонахождения, за които заплаща определените от Общинския съвет през 2008 година обезщетения за ползвани стълбове".

"Надявам се в едномесечен срок да бъдат предприети мерки за премахване на тези камери. Надявам се, че няма да ни накарат група от 10 души съветници да се катерим по стълбовете и да сваляме камерите на Симеонов? Винаги съм казвал, че Бургас е кауза за мен и ако трябва да се катера, ще се катеря, за да свалим камерите", допълни Стойновски.