Ваклин Стойновски ще протестира под прозорците на кмета на общината Димитър Николов. Привържениците му ще се съберат в 18:00 часа пред сградата на администрацията, на площад "Атанас Сиреков" на политически протест.

Стойновски иска промяна на приоритетите в местната политика на града, социални придобивки и финансови облекчения за бургазлии. "Искаме цялостното поскъпване на живота в страната да бъде компенсирано на местно ниво от управляващите в град Бургас. Настояваме парите, които хората допълнително харчат за поскъпналите стоки от първа необходимост да бъдат компенсирани чрез намалянето на местни данъци и такси. Настояваме за намаляне на размера на глоби в Бургас, които са по-високи, в сравнение със столицата", са част от исканията на общинския съветник и неговите привърженици.

По думите му тези искания са предложени и аргументирани от него чрез докладни записки до Общински съвет Бургас като всяко искане е било съпроводено с предложено решение на проблема и алтернатива.

До този момент участие в митинга са заявили структурите и симпатизанти на ПП "Бургас" от всички съставни селища и квартали на община Бургас. Според очакванията на Ваклин Стойновски тази вечер пред общината ще се съберат над 3000 души.