Васил Петров разнежи публиката на "Аполония" Концертът на Васил Петров е част от програмата на празниците на изкуствата, които се провеждат за 26 път.

Васил Петров завършва НМА "Панчо Владигеров", а по-късно факултет "Естрадна музика" в консерваторията. Той е един от най-популярните изпълнители на джаз и поп музика в България. Пял е  в Хелзинки, Осло, Стокхолм, Белград, Санкт Петербург и в Лилехамър (Норвегия) по време на зимните олимпийски игри. Участвал е в няколко концерта във Флорида с известни джаз изпълнители като Дан Морети и Фил Проженциано. Специално място в репертоара му заемат песните на Франк Синатра.

Това е поредното участие на Васил Петров на празниците на изкуствата, но все пък се радва на интерес от страна на публиката.

По-късно вечерта след концерта настроението се пренесе в клуб ОББ, където на сцената излязоха "Tri O Five", Илин Гривишки (DJ Ilko), Десислав Иванов (Desso), Антони Рикев (WahTony) и Майкъл Флеминг (aka Lexus).

В следващите дни почитателите на музиката и изкуството ще могат да се насладят в клуб ОББ на премиерен концерт в памет на Оскар Питърсън с участието на Ангел Заберски.

Снимка Стефан Джамбазов