Ветроходен парад за празника на Бургас ", споделиха от клуба. Ветроходните яхти ще плават в залива от 10.00 часа на 6 декември.

Преди броени дни ръководството на яхт клуб "Черноморец  Бургас" проведе  среща с представители на "SISECAM  CAYIROVA SPOR KULUBU" по инициатива на турския ветроходен клуб. Делегацията на истанбулския клуб бе  предвождана от Бюлент Ерен - президент на клуба, който освен ветроходство развива и академично гребане и кан3-каяк. В изключително топла и дружеска атмосфера, бяха  взети решения за обмен между треньорите на двата  клуба. Бургаският клуб получи официална покана негова делегация да посети базата на истанбулския клуб в края на  януари 2011 година. Турският клуб е подкрепян от стъкларския гигант "Шишеджам холдинг", производител  на  стъкларски изделия, заемащ второ място в Европа и трето в света.

Ръководството на ЯК "Черноморец" покани от своя страна състезателите на турския клуб на традиционната регата в  олимпийските и детски класове "Черноморец Бургас 2011", която ще се проведе на 12-15 май 2011 в Бургас, а състезатели в класовете "Оптимист" и "Лазер" от бургаския клуб ще участват на турската регата, която се организира през март 2011 г.  в Истанбул.