Михаил Билалов (вляво) и Виктор Божинов (до него) идват за предпремиерата на филма в понеделник в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Михаил Билалов (вляво) и Виктор Божинов (до него) идват за предпремиерата на филма в понеделник в Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Режисьорът Виктор Божинов и актьорът Михаил Билалов идват в Бургас за предпремиерата на филма "Голата истина за група "Жигули". Тя ще се състои в понеделник от 18.00 часа в Културен дом Бургас (бивш Културен дом на НХК б.р.). Предвидена е и втора прожекция от 20.00 часа.

Ключови сцени от филма "Голата истина за група Жигули" са снимани в Бургас и Черноморието, а стотици бургазлии се включиха като статисти в продукцията. Продуцент на "Голата истина за група "Жигули" е Кръстьо Ламбев, а сценаристи Ваня Николова и Нели Димитрова. Филмът разказва за група забравени музиканти, майсторски изиграни от Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов - Фицата, Лилия Маравиля, Герасим Георгиев - Геро и Димитър Рачков. Звездният актьорски състав включва още Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумов и др.

Филмът е финансиран от Националния филмов център. За "Голата истина на група "Жигули" Комисията по култура в ОбС - Бургас определи сумата от 50 000 лева. Така напрактика част от снимките на филма бяха реализирани в Бургас.

Голата истина за група Жигули с две предпремиерни прожекции в Бургас

Билетите за прожекциите на 12 април буквално се разграбиха за два дни. Заради огромният интерес ще има две допълнителни прожекции в четвъртък от 18.00 и 20.00 часа. Билети се продават на каса "Часовника".

Прожекциите са при спазване на противоепидемичните мерки и при 30% от капацитета на зала "Тончо Русев" в Културен дом Бургас, където ще бъдат реализирани.