Част от снимките на филма бяха направени в Бургас миналото лято. Снимка Архив Черноморие-бг

Част от снимките на филма бяха направени в Бургас миналото лято. Снимка Архив Черноморие-бг

Новият филм на Виктор Божинов - "Голата истина за група "Жигули" ще има две предпремиери в Бургас. Прожекциите са на 12-ти април с начален час 18:00 и 20:00 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом Бургас (бивш Културен дом на НХК б.р.).

Продуцент на "Голата истина за група "Жигули" е Кръстьо Ламбев, а сценаристи Ваня Николова и Нели Димитрова. Филмът разказва за група забравени музиканти, майсторски изиграни от Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов - Фицата, Лилия Маравиля, Герасим Георгиев - Геро и Димитър Рачков. Основните снимки бяха миналото лято в Бургас. Звездният актьорски състав включва още Август Попов, Параскева Джукелова, Илиана Лазарова, Климентина Фърцова, Мая Бежанска, Николай Урумов и др.

Филмът е финансиран от Националния филмов център. За "Голата истина на група "Жигули" Комисията по култура в ОбС - Бургас определи сумата от 50 000 лева. Така напрактика част от снимките на филма бяха реализирани в Бургас.

Летни страсти на снимачната площадка на рок филм в Бургас

През лятото Бургас става снимачна площадка

"Голата истина за група "Жигули" включва общо 6 авторски песни на Петър Дундаков и Жоро Георгиев („Остава“). Парчетата са съвременна интерпретация на рок музиката от края на 80-те и пресъздават творчеството на група "Жигули"“, създадена по сценарий в онази епоха. Текстът на всички песни, както и на първия сингъл "Няма да е днес" към саундтрака на филма, са на бургазлията Ивайло Вълчев.

Ударен диалог, комични обрати и силна актьорска игра изпращат зрителите в историята на бившите музиканти, които се разделят преди повече от 30 години. Изглежда че няма нищо, което да ги събере отново, но един прекрасен ден, почти насила, те са принудени да застанат отново рамо до рамо. Двигател е бившият лидер на групата (Михаил Билалов), който спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна.

Билетите за бургаските прожекции са на цена 15 и 20 лева и могат да бъдат закупени на каса "Часовника" от 7-ми април 2021 г.

Прожекциите ще се осъществят при 30 % заетост на залата, съгласно издадената заповед и при спазване на всички предписания на здравното министерство.