Влагат 800 евро в 1 кв.м. от "Черноморец-Арена"

Това обяви Митко Събев - председател на съвета на директорите на ПФСК "Черноморец-Бургас" АД. Проектът се реализира от "Петрол холдинг" съвместно с община Бургас. Съдебни спорове, предизвикани от бившия футболен бос Ивайло Дражев забавят реализацията на проекта. Заради исковете заведени от него, е стопирана работата.

 

"Надяваме се тази сага да приключи скоро", каза Божидар Кънчев - секретар на община Бургас. Според Георги Мицов - проект мениджър на "Петрол холдинг" обжалванията на Дражев не били правно обосновани. Вече е готов плана за устройство на територията. След изработването на градоустройственото решение то ще бъде подложено на обществено обсъждане. Инвеститорите са решили да обявят международен конкурс за проектант на бъдещия комплекс.

"Черноморец-Арена" ще се простира на 400 000 кв.м. площ. В комплекса ще има спортно съоръжение от клас "А" според изискванията на ФИФА и УЕФА. Проектът предвижда изграждането и мултифункционална зала с 3 500 седящи места и с възможност за концерти за 7 000 души зрители. На територията на комплекса ще има жилищни сгради, офиси, търговски център и други. В бъдещия комплекс ще работят няколко хиляди души.