В МБАЛ "Дева Мария" свалят цените за раждане , за който заплаща  НЗОК, за "нормално" раждане 380 лева, а за "секцио" - сумата ще е 750 лева.

 

В родилното отделение е осигурено всичко за престоя на майката и бебето: стая със самостоятелен санитарен възел, стационарен телефон, интернет, кабелна телевизия, кетъринг, рехабилитация, както и всички необходими консумативи.

Според собственика на здравното заведение Семир Абумелих по-ниските ценови ставки за родилките са станали възможни след въвеждането на нов уникален софтуер, който е съкратил административния персонал с 80 % и администрацията на болницата е от 5 човека.

"Работихме денонощно, за да въведем новата система, която ни даде възможност да направим жест към родителите в тези времена на криза. Знаем, че те се справят трудно и ще сме доволни, ако успеем да облекчим поне малко семействата им", коментира инвеститорът в бургаското здравеопазване. Капацитетът на родилното отделение позволява пълноценното обслужване на 30 майки и 36 деца едновременно.

Като част от съвременните стандарти всяка от стаите на родилките има вътрешна връзка със сектора за отглеждане на новородени.

От откриването на родилното отделение в МБАЛ "Дева Мария" в края на месец август 2009 година до днес ражданията за месец са се увеличили двойно.

"В началото регистрирахме между 50 и 60 раждания на месец, а сега те са около 120 месечно и аз съм сигурен, че това не се дължи само на хубавата сграда, но и на отличния екип, който имаме", твърди Семир Абумелих.