Sredec1

Sredec1

Военен ритуал и велопоход на 3-ти март в Средец

От 10.00 часа на площад "България" ще бъдат положени венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на България.

По повод националния празник на Република България - 3-ти март, на 27-ми февруари в зала № 3 на бургаския военен клуб, самодейците от народно читалище "Изгрев 1930г" в средецкото село Драчево, ще представят музикално-сценичен спектакъл "Да живее свободна България". Събитието е съвместна инициатива на община Средец, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Бургас и Военен клуб - Бургас.

Официалното честване по случай националния празник, ще започне с военен ритуал и издигане на българското знаме на централния площад в град Средец. В зала 1 на общината ще бъде представен музикално-сценичен  спектакъл посветен на празника.

На 3-ти март от 09:30 часа се събират всички ентусиасти колоездачи на централния паркинг до сградата на общината за участие в традиционният велопоход. Спортното събитие се провежда за трета поредна година. Стартът на велопохода ще бъде даден в 10:30 часа от Аврамов мост, а награждаването на участниците ще бъде в село Дюлево.