DSC_4164

DSC_4164

Вокалистът на Korn с микрофон във формата на женска тяло

на групата, които бяха пропътували десетки километри, за да видят и чуят на живо своите любимци. DSC_4092Групата бе хедлайнер на последната вечер на фестивала "Spirit of Burgas", който се провежда традиционно на Централния плаж. Въпреки закъснението от 15-на минути, меломаните търпеливо изкачаха появата на групата зад океана.DSC_4343DSC_4371 Алтернативният метъл завладя морето от купонясващи. В продължение на час и половина фенове деряха гърла заедно с вокала на бандата. Звукът от главната сцена раздра въздуха и се носеше не само из фестивалното градче.

Единствената сцена, на която звучеше музика различна от жицата на "Korn" бе "Brazzo Brazzil", където DJ Dobcho микрисаше латино хитове. Теренът пред сцената се превърна в зала за танци, където група от Шумен демонстрира завидни умения на асфалта. Танцьорите дошли специално за фестивала и не пропуснаха да покажат, какво умея. И така увлякоха в ритъма на латино страстите и останалите.DSC_4440

Сред най-очакваните в последната вечер бяха румънците от "Popa Sapka". Групата, която свири смесица от различни стилове с преобрадаващи етно елементи. Петимата музиканти се раздадоха на сцената "На тъмно", подкрепяни мощно от меломаните, които скачаха, танцуваха и пяха заедно с тях.

В последната вечер на фестивала Силвия Цакова - председател на бургаската DSC_3562Комисия за борба срещу трафика на хора раздаваше материали, помагащи да се разбере сериозността на това престъпление и как всеки може да стане жертва на трафик.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Станимир Цаков