Вълчо Чолаков кандидат за втори мандат в НИС на СДС

 

Димитров допълни, че Чолаков трябва да бъде преизбран  на поста възоснова на добрата работа, която показва. Номинацията на Вълчо Чолаков е направена от общинската организация на СДС-Бургас и подкрепена от областния съвет. Чолаков и сега е член на НИС. От своя страна Вълчо Чолаков отбеляза, че бургаската организация застава зад кандидатурата на Мартин Димитров за лидерския пост на партията, защото смята, че това е пътят за обновяване на политическото поколение в страната. "Той е един млад човек, решителен, с добри идеи, които реализира", каза още Чолаков. Според него СДС е пионер в подмяната на политическото статукво.

Настоящият председател на СДС и кандидат за втори управленски мандат Мартин Димитров се срещна в петък вечерта в Бургас със симпатизанти.По време на брифинга Мартин Димитров отбеляза, че  въпреки прогнозите на  анализатори, че СДС няма да влезе в парламента, се оказа че СДС и "Синята коалиция" стабилно присъстват в българския парламент за разлика от 15 други партии, които не успяха да влязат. Другото, което успяхме да направим, каза Димитров е, че БСП, НДСВ и ДПС са извън властта, и всеки ден им търсим отговорност.

"Предвиждахме друга управленска формула - съвместно управление с ГЕРБ - нещо, което в момента не се получава и според мен е политическа грешка. Винаги има време да бъдат коригирани тези проблеми. Имайте предвид, че стабилно управление се получава със стабилно парламентарно мнозинство, нещо, което в момента го няма", отбеляза лидерът на синята партия. Димитров подчерта, че тези дни се обсъжда бюджетът и управленската програма на правителството и се разчита на едно плаващо мнозинство в парламента, което за него не е добър вариант.

В Бургас Мартин Димитров очерта идеите за промени, които трябва да бъдат  направени в СДС. Той каза, че първото, което ще направят в СДС, е да създадат Политическа академия, с която да подготвят свои кандидати за общински съветници и кметове. Според Мартин Димитров това трябва да стане още в началото на 2010 година.

Междувременно Областният съвет на СДС е представил в петък пред НИС проблема, свързан с антената на ”Глобул”, поставена върху покрив на жилищна сграда в Приморско. В подписката, инициирана от председателя на СДС в Приморско Миглена Барцулева, са се разписали над 130 жители на един от централните квартали на града. Протестиращите настояват, както за премахването на антената, така и за спешни промени в действащото законодателство, които да забранят монтирането на базови станции в населени места. Мартин Димитров обеща този въпрос да се повдигне в парламента чрез един от депутатите на СДС. Според него проблема го има и в Бургас, Пловдив и София