DSC_8280

DSC_8280

Във Варна купиха три микробуса за инвалиди Автомобилите се отопляват с двузонни климатроници. Всички седалки, които могат да се ползват и от придружителите, са ергономични, с регулируеми колани и система за фиксиране на количките за сигурността на пътниците. Микробусите са оборудвани с

платформа за хора с увреждания плюс допълнителна ръчна рампа. Те са с LED фарове и фарове за мъгла, страничните огледала са с електрически контрол, с  централно заключване, парктроник, имобилайзер. Трите микробуса са снабдени с монитори  и видео система.
"С новата придобивка автопаркът на "Градски транспорт" става още по-функционален и полезен за хората с увреждания, което е част от усилията
ни да създадем по-добри условия в градската среда за тях", заяви кметът на Община Варна Иван Портних, който разгледа микробусите. Той припомни, че новите 70 автобуса и 30 тролейбуса, които са по улиците на града, също са снабдени с рампи за инвалидни колички, а изграждането на високоскоростното трасе и ремонта на спирките ще доведе до подобряване на условията за придвижване.
"Микробусите, които ще бъдат въведени в експлоатация, ще могат да бъдат ползвани чрез предварителна заявка до "Градски транспорт" на телефон 0886 60 85 50", съобщи Максим Тодоров от общинската транспортна фирма.

Галерия