Trafik

Trafik

Във Варна търсят механизъм в борбата с трафика на хора

на хора (МКБТХ) във Варна съвместно с община Варна организира работна среща по проблема.

Събитието ще се проведе на 27-ми и 28-ми септември от 14.00 часа в курортен комплекс "Златни пясъци". Участие в работната среща ще вземат представители на ОД на МВР – Варна, Гранична полиция, ТДНС, Районна прокуратура, дирекция "Социално подпомагане" – Варна, Инспекция по труда и НПО.

Работната среща ще бъде открита от Тодор Иванов – заместник-кмет на община Варна и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора.

Дневният ред на срещата предвижда представяне на Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна (състав, функции, структури); представяне на общата рамка на националния механизъм за насочване на жертви на трафик на хора; идентификация, оценка на риска, насочване от Атанаска Николова – председател на фондация "SOS – семейства в риск"; разглеждане на казуси и обсъждане.

Очакваният резултат от работната среща е приемане на местен механизъм за идентификация и насочване на жертвите на трафика на хора с разписани подходи за взаимодействие между отделните институции и организации, както и определяне на мерки за проследяване на работата по случаи на трафик на хора.