oblast1

oblast1

Ясни са ресорите на двамата зам.-областни на Бургас

и настоящ заместник на областния управител Павел Маринов ще отговаря за провеждане на националната политика на регионално ниво в областта на труда и социалната политика; здравеопазването; образованието и науката; културата. Той ще осъществява  общ контрол върху дейността на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" и помага в координацията между областния управител и общините - Бургас, Айтос, Карнобат, Малко Търново, Созопол, Приморско и Царево. Той ще поеме председателския пост на Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие, Съвета за тристранно сътрудничество и Областната епизоотична комисията и като заместник-председател ще участва в работата на Областен съвет за регионално развитие, на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, на Областния съвет по здравословни и безопасни условия на труд, на Областен съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси и на Обществен съвет за интеграция на хора с увреждания.

Другият заместник на Маринов - Юсеин Мехмед ще отговаря за публичните финанси; транспорта, информационните технологии и съобщенията; икономиката,  енергетиката и туризма; околната среда, опазването и използването на водите и земните недра; физическото възпитание, спорта и социалния туризъм на местно ниво. Той ще контролира дейността на дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността". Юсеин Мехмед ще подпомага координацията между областен управител и общините - Несебър, Поморие, Руен, Сунгурларе, Камено, Средец. Той ще председателства междуведомствената Комисия за утвърждаване и съгласуване на транспортни схеми и е определен за заместник-председател на Областния съвет за регионално развитие, на Областната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, на Областен съвет по сигурност, на Областния съвет по енергийна ефективност и на Комисията по безопасностт на движението по пътищата за област Бургас.

Двамата заместник-областни управители съвместно ще работят по осъществяване взаимодействието между съдебната власт и изпълнителната власт; изработване на становища по законопроекти и по проекти на подзаконови нормативни актове; провеждане на националната политика на регионално ниво в областта на регионално развитие и европейско териториално сътрудничество.

Снимка Архив