DSC_3259

DSC_3259

Йоан на крака при Първанов. Президентът си спомня как пътувал с влак до Бургас

Познавате ли я?", представяйки в неговия стил бившата си заместничка от екипа.

"Тук имам приятели. От тук започна политическата ми кариера", лаконично отговори президентът на журналистически въпроси и влезе в Театъра за драма, опера и балет за среща с актива на БСП. Залата бе пълна с членове на партията, сред които и бившият финасов министър, а сега депутат Пламен Орешарски, DSC_3251червените кметове на Карнобат, Айтос и Каменов - Георги Димитров, Евгени Врабчев и Стефан Бонев, кандидат-кметът на БСП за настоящите местни избори - Павел Маринов, кандидат-съветници от листата на партията за вота на 23-ти октомври. От тримата от Бургас, които бяха в Инициативния комитет на Първанов по време на кампанията му за втори мандат сега дойде само Йоан Костадинов. Нямаше ги Николай Трифонов и Недялко Йорданов.

Срещата започна с националния химн, който изправи на крака присъстващите в залата.

"Помня първите ми стъпки като политик и депутат в този район. Тогава пътувах с влак през нощта, вършехме работата и пак с влак се прибирах. И заради липса на средства, и за да пестим време. Оттогава изтече много вода, случиха се много неща. Тук съм, за да отчета дейността си като президент за десетте години", каза Георги Първанов. Отчетът му е събран на 200 страници. Там държавният глава говори в първо лице единствено число. Това, според него, му дава възможност за самоанализ и самооценка. "Когато стана ясно, че пиша книга за мандата, правителството изкара отчет за 2 години управление. Може да влезете в интернет и да го прочетете. В правителствения отчет става дума за административен подход, при него ми се губи политиката и не знам, какво има да се чете там", каза Георги Първанов.DSC_3296

През целия ден държавния глава обикаля морските общини и се среща с настоящите кметове. Посещението му започна от Царево, Приморско, Поморие и тази вечер завършва в Бургас.