Задръствания във Варна заради премиерската визита церемонията по освещаването на 20 нови автобуса на фирма "Транстриумф", която се състоя пред Катедралата. Министър-председателят получи като подарък от частната фирма макет на автобус. Варненският и Великопреславски митрополит Кирил пък му подари икона в знак на благодарност, че ГЕРБ са дарили 5000 лева за строителството на храма "Св. Прокопий Варненски". 

Над 100 души, много от които членове и симпатизанти на ГЕРБ се бяха събрали заради премиерската визита. Тя продължи с инспектиране на свършената работа по трасето на ул. "Девня". За целта бе осигурен специален автобус за официалните лица и медиите. Кметът обичайно влезе в ролята си на екскурзовод. Той обясни алтернативите за довършването на цялостния ремонт на ул. "Девня". Премиерът се съгласи държавата да инвестира 5,5 млн. лв. в ремонта на ул. "Кольо Фичето". 

След това визитата продължи в Онкоболницата в кв. "Аспарухово", където официално бе прерязана лентата на изграденото и ново крило на лечебното заведение. Борисов обеща, болницата да бъде включена в списъка и от тази или от следващата година, да може да кандидатства по оперативни програми. Възможността за това е отнета с решение на предходното правителство. 

Останалите предвидени прояви – посещение на свлачището в местността "Трифон Зарезан" и пречиствателната станция "Златни Пясъци" отпаднаха от програмата.


Днес+