Задържаха 14 души обитавали незаконни постройки

На задържаните са съставени актове по Закона за българските документи за самоличност. Установен и задържан е мъж, обявен за общодържавно издирване по множество досъдебни производства за извършени кражби.

В гаражна постройка в квартала са открити 4 игрални автомата, оставени за съхранение, чийто произход е в процес на установяване.

Задържани са пет лица за извършени кражби на вещи и имущество от домове, предприятия, офиси и фирми, разположени на територията на квартал "Победа". Установени и документирани са следните престъпления -  на 3-ти май през нощта С.А. (задържан при операцията), чрез изкривяване на ролетната щора и последвало изкъртване на входната врата, е проникнал заедно с брат си – М.С. в магазин за хранителни стоки, намиращ се на улица "Телериг", при което са откраднати 200 лева. На 23-ти юни през нощта С.А., чрез изкривяване на външна ролетна щора е проникнал заедно с брат си М.С. в магазин за месо, намиращ се на улица "Преображенец", откъдето са откраднати 50 м. кабел, 100 м. монофазен кабел, 6 месарски куки, 5 неръждаеми тави и 25 м. неръждаема тръба (стойността на кражбата е в размер на 3 000 лева). На 27-ти юни през нощта, чрез взломяване на прозорец от PVC дограма е проникнато в частен дом, откъдето е извършeна кражба на плазмен телевизор и DVD (стойността на кражбата е 1 200 лева). За времето от 25-ти до 28-ми йни чрез взломяване на стъклото на прозорец е проникнато в компресорно помещение, намиращо се на територията на Домостроителния комбинат, като криминално проявените И.Т., брат му А.Т. и непълнолетния О.М., са извършили кражба на неустановено количество медни тръбички и медни проводници, два удължителя и медни намотки от професионален електрожен.

Работата по случаите продължава от служители на Полицейския участък "Победа" към Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.