riba1

riba1

Задържаха 8 бракониери с 800 кг. риба

на служителите от Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас, Специализираните полицейски сили и служители от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, стартирала в късния следобед на вчерашния ден. Иззети и конфискувани са близо 800 кг. риба, чийто вид е в процес на установяване.riba

Около 16.40 ч. на 3-ти декември по сигнал за бракониерстване в района на езеро "Мандра", получен от служители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, в момент на превоз на незаконно уловената риба са задържани 27-годишният Н.Ф., брат му – Й.Ф., 23-годишен, 21-годишният М.Ф., 22-годишният Г.Ф. и 25-годишният К.М., придвижващи се с товарен автомобил "Форд Транзит", с бургаска регистрация. Мъжете са задържани за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство.

Днес около 10.15 ч. пак района на Мандра-та са задържани трима бургазлии, бракониерстващи риба, чрез използване на мрежи. Задържаното количество риба (в размер на 200 кг.) е конфискувано и вероятно заедно с останалите 600 кг. риба от предната вечер ще бъдат предадени за нуждите на социални заведения в Бургас.

Работата по случаите продължава от служители на Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас.