Задържаха бракониери стреляли по горски При опит да бъде задържана обаче тя минала на територията на съседното стопанство. Стражата е причакала нарушителите повече от четери часа и на връщане е направила нов опит да ги задържи. Бракониерите обаче са направили опит за бягство и са стреряли по горските. В резултат на изстрела Христо Любенов е ранен в глезена, а Васил Колев - в главата. "Конфискувана е колата на нарушителите, взети им са отпечатъци и са им съставени актове по Закона за лова", каза шефът на Регионалното управление по горите в Бургас Румен Желев. Нарушителите са членове на ловната дружинка в село Припек, община Руен. Те са били задържани и преди години за други нарушения, но въпреки че има издадени присъди те не са влезли в сила.

За това деяние те ще останат без разрешително за оръжие за срок от 3 години. Районната прокуратура в Айтос ще трябва да се произнесе по случая.

"Благодарение на добрата съвместна работа с Областна дирекция на МВР Бургас разкриваме все повече нарушители", каза Румен Желев.