Задържаха група в "Победа" крала авточасти При проверката в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, разположен на улица "Велека" са намерени и иззети авточасти, откраднати от частна фирма, разположена в Южната промишлена зона на Бургас. Съставен е констативен протокол и случаят е прададен на сектор "Икономическа полиция" ОДМВР Бургас. От пункт, намиращ се на улица "Владислав" са открити също части – обект на кражбата от същата частна фирма (иззети са и са върнати на собственика) - съставен е предупредителен полицейски протокол по чл. 56 от Закона за МВР.

В резултат на полицейските действия в участъка на квартала са доведени 30 лица, обитаващи незаконни постройки, като са съставени 5 акта по Закона за българските документи за самоличност. От доведените лица са задържани 6 мъже, извършители на взломни кражби. Това са 19-годишния М.Х. и 18 годишния М.И. крали 4 метални матрици на стойност 8 000 лева от частна фирма, разположена в квартал "Победа" в Южна промишлена зона, 16-годишния Ю.С. и 14-годишния Ф.Й. извършили взломна кражба на два акумулатора от микробус, паркиран на улица "Чаталджа", 20-годишния С.С. е проникнал в двора на частна фирма, намираща се на същата улица, като е откраднал 4 задни моста на леки автомобили на стойност 500 лева (вещите са намерени и иззети).

Работата по случаите продължава от служители на Полицейския участък "Победа" към Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.