Задържаха крадец нападнал журналистка

Нападателят ще остане под стража за срок от 72 часа, съобщиха от ОД на МВР. Инцидентът станал час и половина след полунощ на 28 август на паркинга зад Областна управа. Шатърова заедно с колежка - журналистката Десислава Генева вървели към паркираната кола. Докато Генева отключвала шафьорската врата, Чокоев (20 г.)издебнал жертвата си. Той нападнал Силвия Шатърова в гръб. Дръпнал рязко чантата и се опитал да я отмъкне. Журналистката обаче оказала съпротива. Нападателят стиснал чантата и повлякъл жертвата си. В този момент Десислава Генева се развикала "Помощ, полиция" и се притегла на помощ на пострадалата. Стреснат от реакцията Чокоев избягал.

Пострадалата е с множество контузни рани и охлузвания в областта на ръката и гърба.

В резултат на подадена жалба и бързите действия на полицията нападателят е задържан. До момента е констатирано, че Станчо Чокоев е извършил четири грабежа над жени в Централаната част на Бургас. При тях той е действал по сходен начин - нападал жертвите си в гръб и използвал момента на паника, за да отмъкне чантите им.

Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на Чокоев продължава от служители на Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.