Heroin

Heroin

Задържаха престъпна група пласирала хероин

декември миналата година.

Задържани са четири лица, които са дилъри на улично ниво: 45-годишната М.А., 21-годишния К.П., 23-годишния Х.Т. и 24-годишния Д.Г., и четиримата от Бургас. Задържани са още три лица – междинни зареждачи (ниво над уличните дилъри, които осъществяват връзката с организатора на престъпната група) - 29-годишния Г.К., 28-годишния И.С. и 21-годишния И.А., и тримата от Бургас. Лидерът на престъпната група – Н.К., 27 години от Бургас също е задържан.

При извършените обиски и претърсвания в домовете на задържаните са намерени и иззети : 450 дози хероин, с приблизително общо тегло 45 грама, пушка – карабина, ловна пушка, 51 бойни патрона с различен калибър и модел, електронно устройство за заглушаване на радиочестоти, 5 капсул-детонатори за електрическо взривяване, 2 проводника за електрическо взривяване, четири бойни пистолета, сред които и със заличени номера.

Специализираната полицейска операция е проведена под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Иззетите вещи са предадени за експертизи с оглед установяване на съпричастност към дурги извършени престъпления на територията на Бургас и страната. Спрямо първата група задържани лица е постановена постоянна мярка "задържане под стража", спряма втората група задържани и организатора е наложена мярка "задържане под стража за 72 часа", като предстои искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".