Започва ремонтът на "Христо Ботев" в Бургас Ремонтните дейности стартират от страната на улица "Сан Стефано", което ще е причина две от платната да бъдат затворени, движението ще бъде осъществявано по другите две.

След подмяна на канализацията и подземната инфраструктура ще се пристъпи към цялостно обновяване на улицата. Ремонтните дейности ще вървят поетапно, движението на градския транспорт няма да бъде отклонявано, но ще се осъществява само на две платна.

Рекострукцията ще включва още цялостно преасфалтиране, подмяна на тротоарите и бордюрите, ново озеленяване, разширяване на част от джобовете на спирките, ремонт на съществуващи и направа на нови улични отводнителни шахти, нови паркоместа, ремонт на улично осветление, нова вертикална и хоризонтална сигнализация и маркировка.

Заради остарялата инфраструктура и натовареното движение по улицата, ремонтът ще бъде изключително тежък. Срокът за завършването му е до края на годината, но при неблагоприятни метереорологични условия е възможно да продължи и в началото на 2011 г.