DSC_8220

DSC_8220

Застреляха жена в центъра на Бургас - обновена

на улица "Поп Грую" № 23. Телефонното обаждане за стрелбата е подадено в 8.15 часа на 112. Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски патрули на Първо Районно управление "Полиция" – Бургас, които констатирали смъртта на жената и отцепили местопроизшествието.

Стартирал е първоначален оглед с участието на служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас.

Трупът е откаран за аутопсия в катедра "Съдебна медицина" при МБАЛ – Бургас.

"Малко след 8.00 часа излизахме с децата, когато сина ми каза, че вижда жена на земята. Оказа се, че е застреляната. Жена на възраст около 60-те години с бяла или руса коса. Вече имаше полицай на мястото на инцидента, но не бяха я завили с одеало или чаршаф. Много неприятна гледка", разказа жена. Тя обаче не е чула нищо, въпреки че живее близо до мястото на стрелбата. Живущите в блоковете намиращи в непосредствена близост до зеленчуковия магазин не са чули изстрелите. "Безработна съм. Ставам рано, но по това време нищо не се чу. Беше си спокойно", допълни съседка.

Жена на средна възраст, чула за случилото се, беше дошла да види мястото, където е станало убийството. "Често пазарувам от този магазин. Дойдох сега, за да видя", разказа тя.

Два часа след инцидента на мястото има само една полицейска лента. Магазинът за зеленчуци не работи. Следи от произшествието няма.