DSC_0972-1

DSC_0972-1

Жена остана без дом след дело от бивш работодател

заведени от бившия й работодател. Жената е била управител на магазина на "Арон-С" ООД в Бургас. През ноември 2011 година е направена ревизия в складовата база в квартал "Долно Езерово" и в магазина в комплекс "Меден рузник". Проверката е направена от Илиана Джонова - мениджър продажби, представител на централния офис в София, началник склада в Долно Езерово и Добринка Вълкова. "Съобщих на Илиана Джонова наличността на парите в касата и тя ги записа без да провери. След като си замина за София, се обади и каза, че касата не излиза с 20 000 лева. Тъй като съвестно си изпълнявах задълженията, реших че се касае за неточност в сметките и продължих да работя", разказа пред Черноморие Добринка Вълкова. На 20-ти декември, след откриването на новия магазин на фирмата в Бургас, за което идват и управителят на фирмата Константин Генчев, и Илиана Джонова, Вълкова е извикана й е съобщено, че сумата, която липсва по извършената преди месец ревизия е в размер на 40 262 лева. "Генчев ми заяви насаме в офиса, че съм присвоила парите и за да не се разчуе трябвало да подпиша три договора за заем за същата сума, за да ги възстановя за една година. През времето от назначаването ми - от 2006 година до декември 2011 година са ме третирали за отговорна и за касовата наличност, въпреки че това не го пише в договора ми, бях притеснена и уплашена", разказа Вълкова. Два дни по-късно я водят в кантората на бургаски нотариус й я карат да подпише договорите. Тя не получава екземпляр от документите. "Помислих си, че ще успея да изясня нещата. На 30-ти януари 2012 година обаче Константин Генчев и Илиана Джонова дойдоха в офиса в Бургас и ми заявиха, че не могат да работят с човек, който не е въдстановил сумата и трябвало да подам молба за напускане. За съжаление го направих", обясни Вълкова.

През април 2012 година тя получала покана за доброволно изпълнение от частния съдебен изпълнител Мариан Петков. Тогава става ясно, че срещу нея има заведени три дела по договорите, които са на стойност - 12 000, 14 000 и 14 626 лева. Тогава започва и съдебната сага за Добринка Вълкова. Жената наема адковат Мария Димитрова. В хода на делото поканите за доброволно изпълнение са минали през четирима съдебни изпълнители - Мариан Петков, Таня Маджарова, Делян Николов и Наско Георгиев. След като губи едно от делата, е продаден магазина, който жената има, за да бъдат покрити част от задълженията. Дължимата сума набъбва и заради съдебните такси по трите дела, обжалванията, хонорарите на адвоката. Въпреки продължилата съдебна битка, Добринка Вълкова губи единственото си жилище, в което живее. То е продадено на публичен търг от Наско Георгиев.

В хода на делото нито един от служителите на фирмата не свиделства в съда. "Използвали сме всички законови мерки, за жалост крайният резултат не е в полза на клиента ми", каза през Черноморие адвокат Мария Димитрова. Според нея, допълнително затруднение в хода на делата и последвалите обжалвания е била липсата на свидетели, които да докажат, че жената е била изнудвана от страна на работодателя си. Така тригодишната съдебна одисея завършва за Добринка Вълкова фатално. По закон жилището й е продадено правомерно. Няма значение, че от морална гледка точка, жената и нейните близки остават на улицата. Без дом.