Жертви на имотната мафия с подписка до Велчев

Подписката се иницира от "Сдружението прави силата". Още в първия час след отварянето на тетрадките над 200 души поставиха подписи под искането за сваляне на доверието от българската правораздавателна система.

 

Сдружението обединява над 50 човека до един загубили собствеността си в следствие на имотни измами. Седем от техните членове вече не са между живите, за да продължат борбата. Протестиращите  разполагат с документи, които уличават действащи магистрати и представители на местната власт като преки участници в имотни далавери, които са облагодетелствали силните на деня. С това те са лишили семейства и граждани от свещеното им право на собственост. А действията им до момента остават ненаказани.

Всички активисти на неправителствената организация имат имотни дела, които са в процес на разглеждане. Стотици са жалбите им до главния прокурор, ДАНС, икономическа полиция, инспектората на Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет. Сигналите са оставали без отговор. Хората са категорични, че имотната мафия в Бургас е добре организирана структура, в която освен бандитите участват държавни служители, нотариуси  и юристи.

Преди месец в Бургас бе арестуван един от имотните измамници лихварят Иван Донков. В момента срещу него тече досъдебно производство. Членове на гражданската организация разполагат с информация за връзки на Донков с известни местни магистрати.