Златка Ставрева с юбилеен концерт на концерта ще са странджанските певци Янка Рупкина, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Георги Костов, Кичка Христова и Петко Янгьозов. Участие в юбилейното събитие ще имат и певците от детска фолклорна формация "Нестинарче", Мъжката певческа група и Женската битова група към читалището с творчески ръководител Златка Ставрева.

Концертът е организиран от Община Царево, читалище "Георги Кондолов" и музикално-издателска компания "Сънрайз Маринов", която вече издаде самостоятелно DVD с най-доброто от репертоара на певицата.

Концертът на Златка Ставрева ще започне с изпълнение на любими нейни песни от богатото песенно творчество на Странджа - "Булгария свири любе, Златко ле", "Що не ме ожениш, мале", "Остарила си Иринка" и "Наде се Дона от Сурвак до Иванов день".

Певицата често обича да казва, че е запленена от магията на Странджа и предава тази любов в песните си. В странджанската песен тя открива себе си, от нея черпи енергията си, която влага във всичко, с което се захваща. За 45-те творчески години Златка Ставрева е постигнала много и има спечелени редица награди. Най-ценни за певицата са златният медал "Капитан Петко Войвода" на Съюза на тракийските дружества в България, който получава през 1998 г. в Бургас, наградата за най-добър индивидуален изпълнител на ІІІ международен фестивал "Песни и танци без граници" през 2008 г. в Свиленград. Особена ценна за певицата е и грамотата, връчена й лично от народния артист Филип Кутев за отличното й представяне на ХІ международен фолклорен фестивал в Бургас през 1975 г.